Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα MMM, Δημόσιο, σχολεία, καταστήματα και τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα MMM, Δημόσιο, σχολεία, καταστήματα και τράπεζες
Ακόμα οι δρόμοι έχουν προβλήματα στον απόηχο της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Τελευταία ενημέρωση: 11:38

Με ειδικά ωράρια και εξ αποστάσεως λειτουργούν σήμερα δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και καταστήματα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κυκλοφορούν με δυσκολία καθώς ακόμα οι δρόμοι έχουν προβλήματα στον απόηχο της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, μετά από συνεννόηση με τις Περιφέρειες, ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Αντίστοιχα, δε θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονται περίπου 31.900 τμήματα γενικής παιδείας εξαιτίας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Πριν από τις 09:00, 31.140 τάξεις έκαναν τηλεκπαίδευση, περίπου το 97,6%.

Δημόσιο και Ιδιωτικός τομέας

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης. Παράλληλα, τα δικαστήρια δε θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο.

Καταστήματα

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, τα καταστήματα σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 10.00 έως τις 18.00, ενώ δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Τράπεζες

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν από τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα δρομολογίων θα χρησιμοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν θα είναι αργία για την Αττική.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό - ΗΣΑΠ - τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Την κατανόηση του επιβατικού κοινού ζητά η ΣΤΑΣΥ για τα προβλήματα που καταγράφονται από το πρωί στην κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό. Οι μεγαλύτερες χρονοαποστάσεις στη συχνότητα των δρομολογίων, οφείλονται στις συσσωρευμένες βλάβες, που σημειώθηκαν σε συρμούς τις ημέρες της κακοκαιρίας, καθώς ήταν επιτακτική η κίνησή τους στο δίκτυο επί 24ωρου βάσης, προκειμένου αυτό να παραμείνει ανοιχτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία προσέλευσης εργαζομένων της εταιρείας στην τεχνικοεπισκευαστική βάση.

Γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών και την ομαλοποίηση των δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει στο σιδηρόδρομο για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά τα ΚΤΕΛ Αττικής, ανακοινώθηκε ότι σήμερα, Πέμπτη, εφόσον δεν εντοπίζονται προβλήματα λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στους τομείς Μεσογείων, Σουνίου (μέσω παραλίας), Ωρωπού και Αγίων Αποστόλων κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια.

Εμβολιασμοί

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Πιθανή η αποζημίωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα από την κακοκαιρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider