Βέλγιο: Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σχολεία παρά τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σχολεία παρά τα νέα κρούσματα κορονοϊού
Οι μαθητές δεν θα απαιτείται πλέον να τίθενται σε καραντίνα όταν έχουν επαφή που χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές τάξεις, παρά την καταγραφή τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού στο Βέλγιο. Η νέα απόφαση των υπουργών Υγείας της χώρας αλλάζει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι τώρα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται, μόνο οι μαθητές που επιβεβαιώνεται πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό ή έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19 θα πρέπει παραμένουν σπίτι.

Επιπλέον, οι μαθητές δεν θα απαιτείται πλέον να τίθενται σε καραντίνα όταν έχουν επαφή που χαρακτηρίζεται υψηλού κινδύνου στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Θα μπορούν να συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο ή να πηγαίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό τους εφόσον δεν έχουν συμπτώματα ή δεν είναι θετικοί.

Η απόφαση για το κλείσιμο μιας τάξης τοπικά θα εξακολουθήσει πάντως να μπορεί να ληφθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες του σχολείου ή από τη διεύθυνση, ανάλογα με την κατάσταση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider