Πλεύρης: Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία γιατρών στο Παίδων Πεντέλης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία γιατρών στο Παίδων Πεντέλης
Στις 10:30 κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Τελευταία ενημέρωση 13:26

Αγωγή κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για να κηρυχθεί παράνομη και καταχριστική η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει, επίσης, ότι στις 10:30 κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παράνομης και καταχρηστικής «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά της Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείo»

Η αγωγή κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο προχώρησαν σε 24ωρη απεργία σήμερα, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν για έξι εβδομάδες οι εφημερίες του προκειμένου να μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων το βράδυ της Τετάρτης, η απεργία αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση, ζητά να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, με ενδεχόμενη αύξηση».

Δήλωση Ανδρέα Ξανθού για δικαστική προσφυγή Πλεύρη

Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο - λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος - πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης», που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος ….» !

Στην ανακοίνωση του Ανδρέα Ξανθού απάντησε ο Θάνος Πλεύρης

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider