Ιταλία: Ρεκόρ εμβολιασμών σε 24 ώρες σε 686.000 πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ρεκόρ εμβολιασμών σε 24 ώρες σε 686.000 πολίτες
Εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ιταλία
Στο μεταξύ, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, έδειξε ότι το 34% των ασθενών, που εισήχθησαν για άλλους λόγους υγείας και διαγνώσθηκαν εκεί θετικοί, ήταν ασυμπτωματικoί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταρρίφθηκε νέο ρεκόρ εμβολιασμών. Πάνω από 686.000 πολίτες προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας. Χορηγήθηκαν και 77.000 πρώτες δόσεις, εκ των οποίων οι 48.000 χιλιάδες σε παιδιά και 22.000 σε πολίτες άνω των 50 ετών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, στο 18% των κλινών νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Στις 24 Δεκεμβρίου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11%. Σε ό,τι αφορά τους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς με covid 19 είναι το 27% του συνόλου.

Στο μεταξύ, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, έδειξε ότι το 34% των ασθενών, που εισήχθησαν για άλλους λόγους υγείας και διαγνώσθηκαν εκεί θετικοί, ήταν ασυμπτωματικό και ανακάλυψε ότι είχε μολυνθεί τη στιγμή του διαγνωστικού τεστ, στα έκτακτα περιστατικά.

Ουσιαστικά, μπήκαν στο νοσοκομείο για ασθένειες και προβλήματα υγείας, όπως κατάγματα, καρδιακές προσβολές ή αιμορραγίες. Κατά μέσο όρο, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι 56 ετών, ενώ η μέση ηλικία των πολιτών που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων της covid, είναι 69 έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider