ΗΠΑ: Αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό κατά 80% σε μια εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό κατά 80% σε μια εβδομάδα
O μέσος όρος ημερησίων νοσηλειών με κορονοϊό στα αμερικανικά νοσοκομεία διαμορφώθηκε σε 130.006 άτομα τη Δευτέρα, αυξημένος κατά 80%.

Για την περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία των ΗΠΑ κάνουν λόγο οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch.

Όπως ανέφερε ο Κρις Μίκινς, ειδικός αναλυτές για θέματα υγείας στην Raymond James. «πιστεύουμε ότι τα κρούσματα στις μητροπολιτικές περιοχές που βρίσκονται στις δύο ακτές της χώρας θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι περιοχές προς την ενδοχώρα των ΗΠΑ θα καθυστερήσουν να δουν αυτή την αύξηση κατά μερικές εβδομάδες».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο νοσηλειών με κορονοϊό τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με καταγραφή των New York Times, ο μέσος όρος ημερησίων νοσηλειών με κορονοϊό στα αμερικανικά νοσοκομεία διαμορφώθηκε σε 130.006 άτομα τη Δευτέρα, αυξημένος κατά 80% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο μέσος όρος ημερησίων θανάτων από τη νόσο στη χώρα διαμορφώνεται σε 1.559, αυξημένος κατά 16% σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα, περίπου 207,6 εκατ. Αμερικανών, ή το 62,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας έχουν λάβει 2 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Το 36,3% του πληθυσμού, περίπου 75,3 εκατ. Αμερικανών, έχουν λάβει και ενισχυτικά δόση εμβολίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 60 εκατ. τα κρούσματα κορονοϊού - Πάνω από 837.000 οι νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider