Καπραβέλος: «Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καπραβέλος: «Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος»
«Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό».

«Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι μονόδρομος» υποστηρίζει ο Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι η ευάλωτη ομάδα και πιέζει ασφυκτικά το σύστημα υγείας.

«Το 2022 έχουμε τα όπλα για να κάνουμε τη θανατηφόρο πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή: μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό. Επειδή δεν τα καταφέρνουμε, η υποχρεωτικότα είναι μονόδρομος», είπε ο. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega. «Στη μονάδα μου έχω μόνο ανεμβολίαστους, όχι εμβολιασμένους. Έχουμε τη λύση, είμαστε πολύ κοντά… Λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί ακόμα. Δεν παίζει κανείς με αυτό τον ιό», κατέληξε.

Ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε πως οι συνθήκες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από αφόρητη πίεση, ενώ το σαββατοκύριακο που πέρασε διασωλήνωσαν δύο ασθενείς με COVID εκτός ΜΕΘ. Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν επιτρέπει εφησυχασμούς και τόνισε πως πάντες, πολίτες και πολιτεία θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

«Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν»

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι οι σχολικές μονάδες θα γίνουν αναμεταδότες του ιού κι αν δεν υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης αυτό θα οδηγήσει σε βαριές νοσηλείες. Ιδιαίτερα στη Γαλλία υπάρχει πρόβλημα με το διδακτικό προσωπικό, το οποίο είναι ελλιπές λόγω πολιτικών λιτότητας, κι αν νοσήσουν θα ελαττωθούν σημαντικά. Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων στην Ελλάδα δήλωσε πως τις αποφάσεις θα τις λάβει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Πάνω στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος τόνισε πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να δοθεί μία μικρή πραράταση για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γκάγκα: Όχι μοριακό τεστ για εμβολιασμένους εργαζόμενους

gazzetta
gazzetta reader insider insider