Ειδήσεις | Διεθνή
27-12-2021 | 13:06

Υψηλός πληθωρισμός, υψηλές και οι τιμές για όλα τα νέα διαβατήρια των ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Υψηλός πληθωρισμός, υψηλές και οι τιμές για όλα τα νέα διαβατήρια των ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε μια περίοδο που οι τιμές σε τόσα πολλά αγαθά αυξάνονται, το κόστος για την απόκτηση ενός διαβατηρίου στις ΗΠΑ αυξάνεται εξίσου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα, τα τέλη αυξάνονται κατά 20 δολάρια και η αύξηση ισχύει για όλα τα νέα διαβατήρια, καθώς και για τις ανανεώσεις, σύμφωνα με το State Department. Η αύξηση των τιμών είναι απαραίτητη, ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν «να συνεχίσουν να παράγουν ένα από τα πιο ασφαλή ταξιδιωτικά έγγραφα και έγγραφα ταυτότητας στον κόσμο», ανέφερε το τμήμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Έτσι, πριν από την αύξηση των τελών, ένας ενήλικας που πλήρωνε για ένα νέο διαβατήριο έπρεπε να πληρώσει 145 δολάρια, που αποτελούνταν από ένα τέλος αίτησης ύψους 110 δολαρίων και ένα τέλος αποδοχής 35 δολαρίων. Από σήμερα η συνολική χρέωση φτάνει τα 165 δολάρια.

Η προηγούμενη τιμή για μια ανανέωση διαβατηρίου ήταν 110 δολάρια και τώρα είναι 130 δολάρια, ενώ ένα νέο διαβατήριο για ένα παιδί, κάτω των 16 ετών, ήταν παλαιότερα 115 δολάρια και πλέον φτάνει τα 135.

Οι συνήθεις χρόνοι επεξεργασίας διαβατηρίων για τις ΗΠΑ διαρκούν μεταξύ 8-11 εβδομάδες. Εάν θέλετε να πληρώσετε περισσότερα για ταχεία επεξεργασία των δεδομένων, το χρονικό διάστημα ορίζεται μεταξύ 5-7 εβδομάδων ανέφερε το State Department.

Η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση κοστίζει 60 δολάρια και η παράδοση μιας έως δύο ημερών κοστίζει 17,56 δολάρια, είπε το τμήμα.

Το State Department εξέδωσε σχεδόν 15,5 εκατομμύρια διαβατήρια το οικονομικό έτος 2021, αρκετά υψηλότερο από τα 11,7 εκατομμύρια το 2020, αλλά εξακολουθεί να απέχει αρκετά από τα 20,6 εκατομμύρια διαβατήρια του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.