Το ρώσικο φυσικό αέριο συνεχίζει την πορεία προς τα... πίσω

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ρώσικο φυσικό αέριο συνεχίζει την πορεία προς τα... πίσω
Για έκτη μέρα ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη μεταφέρει φορτία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ο αγωγός Γιαμάλ- Ευρώπη που συνήθως παραδίδει ρωσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη συνέχισε να στέλνει τα φορτία του πίσω στην Πολωνία για έκτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας δικτύου Gascade.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανο-πολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά προς την Πολωνία, με ωριαία ένταση σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων κιλοβατώρες (kWh/h) και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα ανέφερε για το θέμα, ότι η αντιστροφή της ροής δεν ήταν πολιτική κίνηση, αν και συμπίπτει με την αύξηση των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την Ουκρανία και έχει ωθήσει τις τιμές του φυσικού αερίου σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία, αντί να ανακουφίσει την υπερθερμανθείσα αγορά, ρίχνοντας την ευθύνη για την αντιστροφή των ροών και την εκτόξευση των τιμών στους Γερμανούς εισαγωγείς φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται προς ανατολάς η ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider