Φάουτσι για Όμικρον: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος για εξειδικευμένο εμβόλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι για Όμικρον: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος για εξειδικευμένο εμβόλιο
Η επικεφαλής των αμερικανικών CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, ανέφερε ότι η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Την άποψη πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν για τη μετάλλαξη Όμικρον δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος για ένα εξειδικευμένο εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει αποκλειστικά την εν λόγω παραλλαγή του κορονοϊού εξέφρασε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πανδημία, Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος ανέφερε πως οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, όπως αυτές της Moderna, δείχνουν πως ουδετοροποιούν την Όμικρον.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), Ροσέλ Ουαλένσκι, ανέφερε ότι η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα και πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η Όμικρον έχε εντοπιστεί σε 36 πολιτείες των ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Ουαλένσκι, οι ειδικοί αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ενοίκων των κέντρων ευγηρίας. Μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι δέκα φορές χαμηλότερος.

Εκτιμάται ότι το 3% όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στην Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Φάουτσι (ΗΠΑ): Το βέλτιστο είναι οι 3 δόσεις εμβολίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider