Επιτροπή ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τον ΒΟΑΚ - Μειωμένο πρόστιμο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτροπή ανταγωνισμού: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τον ΒΟΑΚ - Μειωμένο πρόστιμο στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Αυτεπάγγελτη έρευνα στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος».

Σε αυτεπάγγελτη έρευνα στον διαγωνισμό δημοπράτησης του δημοσίου έργου υποδομής «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος» προχωρά η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) με την υπ’ αριθ. 748/2021 ομόφωνη απόφασή της («Απόφαση»), καθώς αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση Διευθέτησης Διαφοράς που υπέβαλλε η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»).

Η ΕΑ επέβαλε στην εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μειωμένο πρόστιμο λόγω της διαδικασίας διευθέτησης διαφορών για την τέλεση της διαπιστωθείσας, βάσει του σκεπτικού της Απόφασης, παράβασης του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ, ήτοι, ποσού 4.954 ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει πως: ηδιαδικασία διευθέτησης διαφορών αφορά στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων παραδέχονται, εκούσια και ανεπιφύλακτα, τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 3959/2011 ή/ και του άρθρου 101 ΣΛΕΕ, και διευκολύνουν, με τον τρόπο αυτό, τη διαδικασία διαπίστωσης της παράβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στις περιπτώσεις αυτές χορηγείται μείωση του προστίμου κατά 15% υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρόστιμο/ Κυρώσεις

Η ΕΑ διαπίστωσε ότι η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. παραβίασε, όπως αποδέχθηκε και σύμφωνα με τα όσα εκτίθενται στο σκεπτικό της απόφασης, το άρθρο 1 του Ν. 3959/2011, όπως ισχύει, και το άρθρο 101 ΣΛΕΕ, με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη νόθευσης διαγωνισμού και της επέβαλε πρόστιμο ύψους €4.954.

Τα πρόστιμο ήταν μειωμένο κατά 15% κατά τα διαλαμβανόμενα στη Διαδικασία Διευθέτησης Διαφορών για λόγους διαδικαστικής αποτελεσματικότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κρήτη ο Γ. Καραγιάννης - Τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση 157 χλμ του ΒΟΑΚ

ΒΟΑΚ: Στη «μάχη» των 360 εκατ. ευρώ οι ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Μυτιληναίος

gazzetta
gazzetta reader insider insider