ΚΙΝΑΛ: Θρίαμβος Ανδρουλάκη με 67,9%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Θρίαμβος Ανδρουλάκη με 67,9%
Με ρεκόρ συμμετοχής έκλεισαν οι κάλπες και στον β' γύρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:19

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων. Έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Η ΕΔΕΚΑΠ συγχαίρει τον καινούργιο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη και του είπε να τα πουν από κοντά. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την οριστικοποίηση της νίκης του μετέβη στην Χαριλάου Τρικούπη και προέβη στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του κόμματος. Αφού συνεχάρη όλους τους συνυποψηφίους του, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε:

"Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα εποχή αρχίζει με δυναμισμό, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση.
Με τη δική σας ισχυρή εντολή: Να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση και την αναγέννηση της παράταξης.

Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, καταθέτοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτή τη μεγάλη συμμετοχή, έκαναν την παράταξη πιο δυνατή και θύμισαν στον ελληνικό λαό πόσο βαθιά ρίζα έχει στην ελληνική κοινωνία.

Συγχαίρω θερμά τους συνυποψηφίους μου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Παύλο Χρηστίδη, τον Χάρη Καστανίδη, τον Παύλο Γερουλάνο, για τον αξιοπρεπή αγώνα που δώσαμε. μαζί.

Τους καλώ όλους, να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Φίλες και φίλοι, η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνος νικητής είναι η το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους μου έκαναν την μεγάλη τιμή να με εκλέξουν πρόεδρο του Κινήματος.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους εργάστηκαν για αυτό τον αγώνα και κυρίως τους χιλιάδες εθελοντές, όλων των γενεών της παράταξης, σε όλη την Ελλάδα που ήταν η ψυχή και η έμπνευση αυτής της προσπάθειας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για ένα λόγο σημαντικότερο για όλους τους άλλους, γιατί αυτές τις εβδομάδες συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, να έρχονται ξανά και να είναι δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία.

Φίλες και φίλοι, έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω.

Δεσμεύομαι να μετατρέψω τη σημερινή νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει περισσότερα.

Θα αγωνιστούμε για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων.

Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι.

Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε! Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Να’στε καλά και καλό μας αγώνα".

Ρεκόρ συμμετοχής

Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έκλεισαν στις 19:30 μετά από ημίωρη παράταση που δόθηκε λόγω αυξημένης προσέλευσης σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ). Οι κάλπες είχαν ανοίξει στις 07:00.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους. Συγκεκριμένα, τα πρώτα ανακοινωμένα νούμερα κάνουν λόγο για 204.662 ψηφίσαντες στην Ελλάδα και 1534 στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

Παπανδρέου: Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

«Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

Γερουλάνος: Του ευχήθηκα καλή δύναμη

Ο Παύλος Γερουλάνος μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη επικοινώνησε με τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης του ΚΙΝΑΛ για να το συγχαρεί:

"Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους".

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Καστανίδης: Εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χάρης Καστανίδης.

Τα αποτελέσματα του Α' γύρου

Υπενθυμίζεται ότι στον Α' γύρο νικητής είχε αναδειχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 36,88% και δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 27,97%, οι οποίοι προκρίθηκαν στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών .

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος είχαν λάβει:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% - 99.120 ψήφοι

Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% - 75.183 ψήφοι

Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% - 69.827 ψήφοι

Παύλος Χρηστίδης: 3.25% - 8.733 ψήφοι

Παύλος Γερουλάνος: 2.99% - 8.027 ψήφοι

Χάρης Καστανίδης: 2,94% - 7.908 ψήφοι

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider