Ειδήσεις | Ελλάδα
05-12-2021 | 14:26

Σενεγάλη: Ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον

Newsroom
Μοιράσου το
Σενεγάλη: Ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Σενεγάλη εντόπισε ένα πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε έναν ταξιδιώτη, που θα έφευγε από τη χώρα, αφότου συμμετείχε σε μια διεθνή συνάντηση στην Ντακάρ, ανακοίνωσε ένα ερευνητικό ινστιτούτο.

Το πρώτο αυτό κρούσμα ανιχνεύτηκε την Παρασκευή σε έναν 58χρονο άνδρα, που έφθασε στη Σενεγάλη την 22α Νοεμβρίου με πτήση από μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε χθες το βράδι από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Υγείας, Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Εκπαίδευσης (Iressef).

Ο άνδρας είχε εμβολιαστεί τη 13η Απριλίου με το εμβόλιο της AstraZeneca και στις 25 Ιουνίου με εκείνο της Pfizer, ανέφερε το ινστιτούτο.

«Διέμεινε στην Ντακάρ, σε ένα ξενοδοχείο εκεί και συμμετείχε σε μια διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 300 άνθρωποι, πολλών εθνικοτήτων. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 25 Νοεμβρίου», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το ερευνητικό ινστιτούτο διευκρινίζει ότι το κρούσμα έχει απομονωθεί σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται σε ένα εξειδικευμένο κέντρο. «Έως το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα».

Η Σενεγάλη μετρά συνολικά 74.024 κρούσματα Covid-19 και 1.186 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χιλή: Πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές

Η Όμικρον μοιάζει να παρακάμπτει τα εμβόλια -Ανησυχεί για την ταχύτητα μετάλλαξης ο επιστήμονας που την ανίχνευσε