Γαλλία: Στην περιοχή του Παρισιού ντο πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Στην περιοχή του Παρισιού ντο πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον
Ένα κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον της Covid-19 βρέθηκε στην ευρύτερη διοικητική περιοχή Παρισιού/Ιλ-ντε-Φρανς, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV επικαλούμενο τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ένα κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον της Covid-19 βρέθηκε στην ευρύτερη διοικητική περιοχή Παρισιού/Ιλ-ντε-Φρανς, ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS).

Το πρόσωπο, που βρέθηκε να έχει μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον, είχε επιστρέψει πρόσφατα στη Γαλλία από τη Νιγηρία, πρόσθεσε το BFM TV.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19 και η ηλικία του είναι μεταξύ 50 και 60 ετών, δεν εμφάνιζε συμπτώματα όταν του έγινε το διαγνωστικό τεστ κατά την κάθοδό του από το αεροπλάνο στις 25 Νοεμβρίου και ήταν θετικό, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή.

Η σύζυγός του, η οποία τον συνόδευε σ' αυτό το ταξίδι και είναι επίσης ανεμβολίαστη, «διαγνώθηκε θετική στην Covid-19 και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται επίσης για την παραλλαγή Όμικρον», διευκρίνισε η ARS. Το περιβάλλον του ζευγαριού υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ και τέθηκε σε απομόνωση.

Το ζευγάρι παραμένει σε απομόνωση στην κατοικία του αφότου αφίχθη στη Γαλλία.

Ένα τρίτο πρόσωπο που ζει κάτω από την ίδια στέγη υποβλήθηκε σήμερα σε διαγνωστικό τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι μολυσμένο και, αν αυτό συμβαίνει, αν είναι φορέας του παραλλαγμένου στελέχους. Αυτό το τρίτο πρόσωπο ήταν κι αυτό ανεμβολίαστο, διευκρίνισε η ARS.

Μέχρι τώρα, στη Γαλλία είχε βρεθεί μόνο ένα θετικό κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον, στη Ρεϊνιόν, ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κάνει λόγο χθες, Τετάρτη, για «13 κρούσματα στην επικράτεια ύποπτα για την παραλλαγή Όμικρον», προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν οριστικές διαγνώσεις «μέσα στις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ημέρες».

Η Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη νότια περιοχή της Αφρικής και για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει πως δημιουργεί «πολύ υψηλό» κίνδυνο εξάρσεων των λοιμώξεων, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πάτησε» στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Όμικρον - Το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια

ΠΟΥ για Όμικρον: «Πολύ υψηλός» ο παγκόσμιος κίνδυνος - Καλεί σε επιτάχυνση του εμβολιασμού και λήψη μέτρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider