Αφρικανική μετάλλαξη: Οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πτήσεις από Ν. Αφρική και άλλες 7 χώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφρικανική μετάλλαξη: Οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πτήσεις από Ν. Αφρική και άλλες 7 χώρες
Ο Τζο Μπάιντεν, ενημερώθηκε από τον κορυφαίο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα της πανδημίας, Άντονι Φάουτσι, για τη νέα μετάλλαξη της νόσου.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τους περιορισμούς πτήσεων από τη Νότια Αφρική και ακόμα 7 χώρες λόγω της αφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου.

Οι χώρες για τους πολίτες των οποίων θα ισχύσουν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα είναι οι Μποτσουάνα, Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε και Εσουατίνι.

«Αυτό το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, υπό το φως της νέας παραλλαγής της Covid-19 που κυκλοφορεί στη νότια Αφρική», είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

«Οι επιστήμονές μας και οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας εργάζονται ταχέως για να μάθουν περισσότερα για αυτήν την παραλλαγή», συμπλήρωσε.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθεί την υγεία των Αμερικανών και να νικήσει την πανδημία και αυτό το μέτρο συστάθηκε από τους ειδικούς του τομέα της υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης και την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την Covid-19».

Μονάχα στους Αμερικανούς υπηκόους και τους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Παρασκευή παρόμοιους περιορισμούς ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενημερώθηκε από τον κορυφαίο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα της πανδημίας, Άντονι Φάουτσι, για τη νέα μετάλλαξη της νόσου, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονομάτισε «όμικρον».

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας Αφρικής, όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Πρέπει να δράσουμε σύντομα για να προστατεύσουμε τους Καναδούς», εξήγησε, σε μια συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Υγείας Ζαν Ιβ Ντουκλ, διευκρινίζοντας πως οι χώρες, τις οποίες αφορά το μέτρο, είναι η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΟΥ: «Ανησυχητική» η νέα αφρικανική μετάλλαξη - Ενδείξεις υψηλής μεταδοτικότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider