Επίσημο: Απαγόρευση ταξιδιών από τις χώρες της νότιας Αφρικής στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Απαγόρευση ταξιδιών από τις χώρες της νότιας Αφρικής στην ΕΕ
Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού, ανακοίνωσε η σλοβενική προεδρία.

Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβενική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

Όπως αναφέρει σε tweet η Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ «τα κράτη μέλη συμφώνησαν να εισάγουν γρήγορα περιορισμούς σε όλα τα ταξίδια στην ΕΕ από 7 χώρες στην περιοχή της νότιας Αφρικής - Μποτσουάνα, Σουαζιλάνδη, Λεσότο, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να δράσει πολύ «γρήγορα, αποφασιστικά και ενωμένα» απέναντι στη νέα μετάλλαξη της Covid-19 που εμφανίστηκε στις χώρες της νότιας περιοχής της Αφρικής

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα νέα σχετικά με τη νέα εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή της Covid-19. Γνωρίζουμε ότι οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη περισσότερων ανησυχητικών παραλλαγών του ιού που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες. Είναι πλέον σημαντικό όλοι εμείς στην Ευρώπη να δράσουμε πολύ γρήγορα αποφασιστικά και ενωμένοι», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.

ΕΕ: Παραλλαγή ανησυχίας η αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Την ανησυχία της ΕΕ για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που καταγράφηκε στην Αφρική υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως ανέφερε στέλεχος του ECDC στο Reuters, η αφρικανική μετάλλαξη αντιμετωπίζεται ως παραλλαγή ανησυχίας.

Υπενθυμίζεται πως η νέα μετάλλαξη «πάτησε» και στην Ευρώπη, με τις υγειονομικές αρχές του Βελγίου να ανακοινώνουν πως καταγράφηκε κρούσμα με την B.1.1.529 σε άτομο που εισήλθε πρόσφατα στην ευρωπαϊκή χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Αναστέλλει τις πτήσεις από Νότια Αφρική και Μποτσουάνα λόγω της νέας παραλλαγής της Covid-19

Βρετανία-κορονοϊός: Έξι αφρικανικές χώρες προστίθενται στην «κόκκινη λίστα» λόγω της νέας παραλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider