Στα ύψη η τιμή για το κόκκινο χαβιάρι ενόψει εορτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη η τιμή για το κόκκινο χαβιάρι ενόψει εορτών
Η Rosstat ανέφερε ότι η τιμή αγοράς για ένα κιλό κόκκινο αυγοτάραχο έχει ξεπεράσει τα 5.000 ρούβλια (68 δολάρια ή 60 ευρώ), την υψηλότερη τιμή από το 2.000.

Όσοι Ρώσοι σπεύσουν να αγοράσουν την παραδοσιακό του έδεσμα, το κόκκινο χαβιάρι, σίγουρα θα απογοητευτούν, μετά την ξέφρενη πορεία που έχει καταγράψει η τιμή του.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, με τη Ρωσία να μάχεται με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η κρατική στατιστική υπηρεσία Rosstat ανέφερε ότι η τιμή αγοράς για ένα κιλό κόκκινο αυγοτάραχο έχει ξεπεράσει τα 5.000 ρούβλια (68 δολάρια ή 60 ευρώ), την υψηλότερη τιμή από το 2.000.

Το χαβιάρι με βούτυρο σε ψωμί ή τηγανίτες σερβίρεται συνήθως για δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τη μεγαλύτερη γιορτή στη Ρωσία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, η τιμή στο χαβιάρι στο τέλος του έτους αυξήθηκε κατά επτά φορές. Οι τιμές εκτινάχθηκαν φέτος αντίθετα με τις προσδοκίες και παρά την αύξηση της αλιείας σολομού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός στη Ρωσία έφτασε στο 8,1% σε ετήσια βάση που αποτελεί ρεκόρ από το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider