Αυστρία: Lockdown για ανεμβολίαστους εισηγείται ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Lockdown για ανεμβολίαστους εισηγείται ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει το πράσινο φως του κοινοβουλίου την Κυριακή για την επιβολή lockdown για τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα ή δεν έχουν νοσήσει με Covid-19.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει το πράσινο φως του κοινοβουλίου την Κυριακή για την επιβολή lockdown για τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα ή δεν έχουν νοσήσει με Covid-19, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ταχεία αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας.

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να δώσουμε την Κυριακή το πράσινο φως για ένα εθνικό lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία έναρξης ισχύος των μέτρων.

Το κρατίδιο της Ανω Αυστρίας και η πόλη-κράτος του Σάλτσμπουργκ έχουν ήδη επιβάλει από την Δευτέρα περιοριστικά μέτρα για τους ανεβολίαστους.

Για να εφαρμοσθεί το μέτρο σε εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου και της συνέλευσης των επικεφαλής των τοπικών κυβερνήσεων κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μυκστάιν ανακοίνωσε επιπλέον σήμερα ότι έδωσε εντολή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού.

Σχεδόν το 64% του αυστριακού πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου, ποσοστό μικρότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, που βρίσκεται στο 67%.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ χαρακτήρισε το επίπεδο του εμβολιασμού στην χώρα του «επονείδιστα χαμηλό».

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 11.640 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό έχουν καταλήξει στην χώρα των 9,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider