Διεθνή
29-10-2021 | 17:45

Γκουτέρες: Οι πλούσιες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για το κλίμα

Newsroom
Μοιράσου το
Γκουτέρες: Οι πλούσιες χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για το κλίμα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα πως ο κόσμος «κατευθύνεται προς την κλιματική καταστροφή» και είπε πως οι ηγέτες της Ομάδας των 20 πλούσιων χωρών (G20) πρέπει να κάνουν περισσότερα σε πολλούς τομείς προκειμένου να βοηθήσουν τις πιο φτωχές χώρες.

Μιλώντας κατά την παραμονή της συνόδου κορυφής των ηγετών της G20, ο Γκουτέρες είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν «επικίνδυνα επίπεδα δυσπιστίας» μεταξύ μεγάλων δυνάμεων. Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα πως η επικείμενη διήμερη σύνοδος θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε συγκεκριμένα την G20 να κατευθύνει περισσότερα χρήματα σε φτωχές χώρες και να τηρήσει μια προηγούμενη δέσμευση για τη χορήγηση 100 δισ. δολαρίων ετησίως προκειμένου να βοηθηθούν αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα προβλήματα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

«Δυστυχώς, το μήνυμα προς τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ουσιαστικά αυτό, "η επιταγή είναι στο ταχυδρομείο". Σε όλους τους στόχους μας για το κλίμα, έχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε. Και πρέπει να ανοίξουμε βηματισμό», είπε ο Γκουτέρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.