Διεθνή
07-10-2021 | 15:27

Βρετανία: Ο υπ. Ενέργειας προειδοποιεί για κατάρρευση κι άλλων εταιρειών του κλάδου

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Ο υπ. Ενέργειας προειδοποιεί για κατάρρευση κι άλλων εταιρειών του κλάδου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας προειδοποίησε σήμερα ότι και άλλες εταιρίες ενέργειας μπορεί να χρεοκοπήσουν την ώρα που οι τιμές βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά απέκλεισε την παροχή στήριξης στις προβληματικές επιχειρήσεις.

Οι αυξανόμενες τιμές χονδρικής στην ενέργεια έχουν οδηγήσει ορισμένους παρόχους ενέργειας στην κατάρρευση, με εννέα εταιρίες να χρεοκοπούν μόνο τον Σεπτέμβριο.

«Μπορεί να δούμε εταιρίες να βγαίνουν εκτός αγοράς», δήλωσε ο Κουάζι Κουάρτενγκ στο συνέδριο Energy UK.

Ο Κουάρτενγκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παράσχει στήριξη στους προβληματικούς παρόχους ενέργειας και ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί, με έναν πάροχο έσχατης λύσης να ορίζεται από τη ρυθμιστική αρχή Ofgem για να αναλάβει τους πελάτες από μια χρεοκοπημένη εταιρία. «Η κυβέρνηση δεν θα διασώσει χρεοκοπημένες εταιρίες, δεν μπορεί να υπάρξει ανταμοιβή για ανεύθυνη διαχείριση», είπε.

Μακροπρόθεσμα, το σχέδιο της Βρετανίας για παραγωγή μόνο «καθαρής» ενέργειας έως το 2035 θα βοηθήσει τελικά να προστατευθούν οι καταναλωτές, δήλωσε ο Κουάρτενγκ.

Οι τιμές ενέργειας στη Βρετανία έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ αυτό τον μήνα, κυρίως λόγω της αλματώδους αύξησης των τιμών αερίου παγκοσμίως, που έχουν ενισχυθεί εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων --μεταξύ των οποίων η αυξημένη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης από την πανδημία, τα χαμηλά αποθέματα αερίου και οι μικρότερες των αναμενόμενων προμήθειες από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση 500% για τις τιμές φυσικού αερίου εντός του 2021

Ντόμινο πτωχεύσεων στον ενεργειακό κλάδο στη Βρετανία

MUST READ

Οι 5+1 λόγοι για την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου