Βρετανία: Αύξηση 500% για τις τιμές φυσικού αερίου εντός του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αύξηση 500% για τις τιμές φυσικού αερίου εντός του 2021
O φορέας διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου της χώρας υποστηρίζει πως τα αποθέματα φυσικού αερίου θα καλύψουν τη ζήτηση για τον φετινό χειμώνα.

Κατά περίπου 500% έχουν αυξηθεί οι χονδρικές τιμές φυσικού αερίου στη Βρετανία από την αρχή του 2021, με την τιμή να ξεπερνά τις 3 στερλίνες για πρώτη φορά στα χρονικά την τρέχουσα εβδομάδα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Με τις αυξήσεις στις ενεργειακές τιμές της Ευρώπης να συνεχίζουν να αυξάνονται, ο φορέας διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει πως τα αποθέματα φυσικού αερίου θα καλύψουν τη ζήτηση για τον φετινό χειμώνα, προσθέτοντας πως υπάρχουν επιλογές για τη διάθεση και ζήτηση του φυσικού αερίου στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι τιμές αερίου στην Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς λόγω των χαμηλότερων του αναμενομένου αποθεμάτων από το καλοκαίρι, της μείωσης του διαθέσιμου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, τις χαμηλότερες -από άλλες χρονιές- θερμοκρασίας και ις διακοπές στις υποδομές μεταφοράς και αποθήκευσης του αερίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία απειλεί να «κόψει» την παροχή ρεύματος στη Βρετανία - Οι εντάσεις μετά το Brexit κλιμακώνονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider