Βρετανία: Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν τις πληροφορίες των Pandora Papers

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν τις πληροφορίες των Pandora Papers
Η δημοσιογραφική έρευνα Pandora Papers αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των υπεράκτιων εταιρειών.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε σήμερα ότι οι φορολογικές αρχές της χώρας θα εξετάσουν τη διαρροή των οικονομικών εγγράφων που δημοσιεύτηκαν από ειδησεογραφικούς οργανισμούς και συνδέουν παγκόσμιους ηγέτες με απόκρυψη πλούτου.

Η δημοσιογραφική έρευνα Pandora Papers αποκαλύπτει τις δραστηριότητες του σκιώδους κόσμου των υπεράκτιων εταιρειών που δίνουν τη δυνατότητα σε ορισμένους από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη να κρύψουν τον πλούτο τους και να φοροδιαφύγουν.

Τα 11,9 εκατομμύρια έγγραφα που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα μέσω της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) προέρχονται από εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών στις οποίες καταφεύγουν οι ισχυροί του κόσμου για να δημιουργήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή trust σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Πακιστάν Ιμραν Χαν, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ συγκαταλέγονται στους δεκάδες ηγέτες που εκτίθενται στο φως της έρευνας Pandora Papers της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων.

Εμφανίζονται επίσης τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος πραγματοποίησε αγορά ακινήτου στο Λονδίνο μέσω ξένης εταιρείας, και του πρώην υπουργού της Γαλλίας Ντομινίκ Στρος- Καν.

"Είδα αυτές τις πληροφορίες στη διάρκεια της νύχτας και προφανώς μου είναι δύσκολο να τις σχολιάσω κυρίως με δεδομένο ότι μόλις δημοσιοποιήθηκαν και φυσικά η Βασιλική Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων και Τελωνείων θα τις εξετάσει για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε", είπε ο υπουργός στο Sky News.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pandora Papers: Το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν συνδέεται με υπόθεση «κρυφής κόρης»

Pandora Papers: H νέα μεγάλη έρευνα για τις παγκόσμιες off-shore

gazzetta
gazzetta reader insider insider