Ελλάδα
27-09-2021 | 15:14

Επ. Ανταγωνισμού: Επιτόπιος έλεγχος στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ

Newsroom
Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Επιτόπιος έλεγχος στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στη διενέργεια αιφνίδιου επιτόπιου ελέγχου σε ένωση επιχειρήσεων στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας  στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ προχώρησε την Δευτέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας.

Η δράση αφορούσε συγκεκριμένα σε ελέγχους στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθετων συμπράξεων, σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν στις 9/9/2021.

Ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.