ΗΠΑ: 10 φορές πιο αυξημένα απ' ότι χρειάζεται τα κρούσματα κορονοϊού, τονίζει ο Φάουτσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 10 φορές πιο αυξημένα απ' ότι χρειάζεται τα κρούσματα κορονοϊού, τονίζει ο Φάουτσι
Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε κατ' ελάχιστα καλό έλεγχο της πανδημίας, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος.

Προειδοποιήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ έστειλε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Άντονι Φάουτσι.

Μιλώντας στο Axios, ο Φάουτσι τόνισε πως «χρειάζεται να καταστείλουμε τον ιό. Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα σε κατάσταση πανδημίας αφού καταγράφουμε 160.000 νέες μολύνσεις ανά ημέρα και αυτό σημαίνει πως δεν δεν έχουμε ούτε κατ' ελάχιστα καλό έλεγχο της πανδημίας».

Ο Αμερικανός επιστήμονας υποστήριξε πως το σημερινό επίπεδο των κρουσμάτων είναι δεκαπλάσιο από αυτό που χρειάζεται για τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς σε μια χώρα με το μέγεθος των ΗΠΑ «δεν μπορούμε να έχουμε κοντά και άνω των 100.000 κρουσμάτων την ημέρα. Πρέπει να ρίξουμε αυτό τον αριθμό υπό των 10.000 ημερησίων κρουσμάτων για να αρχίσουμε να είμαστε άνετα».

Ακόμα, ο Φάουτσι υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορεί να νοσήσουν αλλά με το εμβολιασμό θα μειωθεί η πίεση στα συστήματα υγείας και στις νοσηλείες με κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Α. Φάουτσι (ΗΠΑ): Θα ξεκινήσουν οι αναμνηστικές δόσεις μόνο με Pfizer - Καθυστερεί η Moderna

gazzetta
gazzetta reader insider insider