Ελλάδα
16-08-2021 | 11:16

Πυρκαγιές: Η εικόνα από τα μεγάλα μέτωπα - Η κατάσταση σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο

Newsroom
Μοιράσου το
Πυροσβεστική
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά:

Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».

Προληπτική εκκένωση σε τρεις οικισμούς της Κερατέας 

Μήνυμα έκτακτης προληπτικής εκκένωσης έλαβαν από την Πολιτική Προστασία οι πολίτες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή Μαρκάτι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Συντερίνα, στην Καρακέα, λόγω πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Πυρκαγιά και στα Βίλια Αττικής

Ακόμα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική περιοχή στα Βίλια Αττικής.

Για τον περιορισμό της, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στην Κερατέα: Πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις - Μάχη να μην περάσει στον εθνικό δρυμό Σουνίου

Πέτσας: Από τις 18 Αυγούστου οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους