Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά στα ανατολικά της Ρώμης - Εκκένωση κατοίκων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά στα ανατολικά της Ρώμης - Εκκένωση κατοίκων
Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε τοπικές κοινότητες περίπου 40 χλμ ανατολικά της Ρώμης, στο Μόντε Κατίλιο, στο προάστιο του Τίβολι.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη Ρώμη της Ιταλίας, εν μέσω πρωτοφανών θερμοκρασιών καύσωνα στην ευρωπαϊκή χώρα και ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε στον ιταλικό νότο.

Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε τοπικές κοινότητες περίπου 40 χλμ ανατολικά της Ρώμης, στο Μόντε Κατίλιο, στο προάστιο του Τίβολι, με περίπου 30 ενοίκους ενός σπιτιού φροντίδας για φτωχά και ορφανά παιδιά να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σημείο λόγω της φωτιάς.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ακόμη στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην πόλη Οτράντο, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν πυροσβέστες. Ένα γειτονικό παραθαλάσσιο θέρετρο εκκενώθηκε εξαιτίας του αποπνικτικού καπνού και ο παραλιακός δρόμος, που κατευθύνεται νότια από το Οτράντο, έκλεισε για την κυκλοφορία.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, υποσχέθηκε οικονομική στήριξη στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις φωτιές, μαζί με ένα πλάνο αναδασώσεων στις καμένες εκτάσεις.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία έφθασε σχεδόν τους 49 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοανατολική Σικελία. Αναφέρεται πως πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν στη διάρκεια της νύχτας περισσότερες από 500 πυρκαγιές

Ιταλία: Στους πέντε οι νεκροί από τις πυρκαγιές - Φωτιές στην Καλαβρία, τη Σικελία και τη Σαρδηνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider