ΟΣΕ: Αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΣΕ: Αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη
Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον, μετά την αποκατάσταση της από τον ΟΣΕ, η διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον, μετά την αποκατάσταση της από τον ΟΣΕ, η διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, που είχε υποστεί ζημίες από την καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 26+000 έως 29+000 και 35+000 έως 48+500, στις περιοχές Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου-Αφιδνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ μόλις επετράπη από την Πολιτική Προστασία, το βράδυ της Κυριακής 8.8.21, τα συνεργεία του ΟΣΕ επενέβησαν άμεσα προκειμένου να επιθεωρήσουν την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να διαπιστώσουν την επέκταση των ζημιών.

Εν συνεχεία επιδόθηκαν στις εργασίες αποκαταστάσεων. Η γραμμή ανόδου μεταξύ Αθήνας- Οινόης δόθηκε σε κυκλοφορία (πετρελαιοκίνητα), τη Δευτέρα, 9.8.21.

Από την Παρασκευή, 13.8.2021, θα δοθεί στην κυκλοφορία, ολόκληρη η γραμμή πλήρως ηλεκτροκινούμενη, καθώς αποκαταστάθηκαν οι ζημίες σε ιστούς, κονσόλες, καλώδια ηλεκτροκίνησης αλλά και στην οπτική ίνα που ελέγχει την ηλεκτροκίνηση, η οποία επίσης αποκαταστάθηκε, ώστε να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του στα συνεργεία Ελέγχου, Επιθεώρησης και Αποκατάστασης και τις συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες, για την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην επαναφορά της γραμμής σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider