Δ. Σαρηγιάννης: Πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα κορονοϊού το φθινόπωρο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δ. Σαρηγιάννης: Πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα κορονοϊού το φθινόπωρο
Ο φόβος είναι ότι υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι.

Τα 4.500 έως 5.000 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσει ο μέσος όρος των κρουσμάτων κορονοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Υπάρχει μία ξεκάθαρα επιτάχυνση της αυξητικής πορείας», δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ενώ έκανε προβλέψεις ότι οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν τις 400.

Όπως δήλωσε, μπαίνουμε στο φθινόπωρο σε μία κακή κατάσταση και το 51% των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει. «Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον το 65% για να μπορούμε να συζητάμε για συγκράτηση του τέταρτου κύματος της πανδημίας», πρόσθεσε.

Ο φόβος είναι ότι υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Σαρηγιάννης θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε ένα γενικό lockdown, αλλά μάλλον θα ισχύσουν τοπικά μέτρα και περιορισμοί. Ιδιαίτερα, είναι αδύνατο να ισχύσουν τοπικά μέτρα στην Αττική, με το πιθανότερο σενάριο να αφορά μέτρα στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι έχουν ρίσκο επιμόλυνσης ή διασποράς. Κάποια μέτρα θα μπορούσαν να αφορούν την πρόσβασή τους σε μέρη και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ηλεκτρισμός: Άλμα της ζήτησης τον Ιούλιο – Τα μερίδια των προμηθευτών

Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ καθαρές εισροές στα Αμοιβαία Κεφάλαια φέτος - Ποια ξεχωρίζουν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider