Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεραμέως: Έρχονται εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας
«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό.»

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση» δήλωσε μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς, αλλά και τι θα γίνει στα πανεπιστήμια και τα εμβολιαστικά κέντρα που αναμένεται να δημιουργηθούν σε αυτά.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «Συζητάμε με τους ειδικούς το πώς θα διασφαλίσουμε αυτή την επιστροφή. Το εμβόλιο είναι ένα υπερόπλο που έχουμε, που πέρυσι δεν το είχαμε. Έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, περίπου 3 στους 4, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας. Άνοιξε και η πλατφόρμα για τους μαθητές μας, από 15 ετών και πάνω. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία».

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα προχωρήσουμε τις συζητήσεις με τους ειδικούς και όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις, θα τοποθετηθούμε συνολικά. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα», εξήγησε η κ. Κεραμέως πάνω στο ίδιο θέμα.

«Εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας»

Σχετικά με το τι θα γίνει στα πανεπιστήμια και τα εμβολιαστικά κέντρα που αναμένεται να δημιουργηθούν σε αυτά, η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι «Έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας», ενώ απαντώντας στο αν κάτι παρόμοιο σχεδιάζεται να γίνει και στα σχολεία, η ίδια τόνισε ότι «Είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα. Αλλά θα συζητηθεί τι θα γίνει και με αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Όλα ανοιχτά για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider