Ιταλία: Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα, μειώθηκαν οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα, μειώθηκαν οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με έρευνα του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%.

Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, τις τελευταίας επτά ημέρες -σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- οι εισαγωγές ασθενών με covid 19, μειώθηκαν κατά 16%.

Η έρευνα του ιδρύματος Gimbe προβλέπει επίσης, ότι παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο», σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider