«Πράσινο φως» στην Virgin Galactic για διαστημικά ταξίδια με επιβάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» στην Virgin Galactic για διαστημικά ταξίδια με επιβάτες
Το «πράσινο φως» από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία για τα διαστημικά ταξίδια στις ΗΠΑ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Την έγκριση της FAA έλαβε σήμερα Παρασκευή η Virgin Galactic, η οποία επιτρέπεται πλέον να δεχτεί επιβάτες στις μελλοντικές διαστημικές πτήσεις που προγραμματίζει να πραγματοποιήσει.

Το «πράσινο φως» από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία για τα διαστημικά ταξίδια στις ΗΠΑ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον, η οποία πλέον περνάει στις τελευταίες δοκιμαστικές πτήσεις.

Το διαστημικό αεροσκάφος της Virgin Galactic «Unity» είναι σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενήσει έξι επιβάτες συν δύο πιλότους. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 600 κρατήσεις εισιτηρίων με τις τιμές να κιμαίνονται από 200.000 δολάρια έως 250.000 το ένα.

Σύμφωνα με το CNBC, πληροφορίες θέλουν τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να προγραμματίζει την πτήση που θα τον ταξιδέψει στο διάστημα για πρώτη φορά για το σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, ώστε να γίνει νωρίτερα από την προγραμματισμένη πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος, η οποία θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Εν αναμονή της έγκρισης, η μετοχή της Virgin Galactic ξεπέρασε τα 40 δολάρια/μετοχή αυτή την εβδομάδα, μετά από μία ταραχώδη πορεία το προηγούμενο διάστημα. Η τιμή της μετοχής ξεπέρασε τα 60 δολάρια το Φεβρουάριο και «γκρεμίστηκε» κοντά στα 15 δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

VSS Imagine: Το νέο αεροσκάφος της Virgin Galactic που θα στείλει τουρίστες στο διάστημα (pics)

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο δισεκατομμυριούχος της Virgin Group νοικιάζει το ιδιωτικό του νησί (pics)

gazzetta
gazzetta reader insider insider