Φάουτσι: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάουτσι: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή του κορονοϊού στις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός επιστήμονας ανέφερε πως «η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από το κανονικό στέλεχος της νόσου».

Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ χαρακτήρισε ο Άντονι Φάουτσι, ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη νόσο, τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο Φάουτσι ανέφερε πως «η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη από το κανονικό στέλεχος της νόσου», προσθέτοντας πως «έχουμε δει πως η μετάλλαξη Δέλτα επιφέρει σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου στους νοσούντες».

Ωστόσο, ο Φάουτσι υπογράμμισε πως η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να ελεγχθεί με την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών στις ΗΠΑ. «Έχουμε τα εργαλεία, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε και να συντρίψουμε την εξάπλωση του κορονοϊού» τόνισε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή πάνω από το 45% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημοσιοποίηθηκαν χθες.

Η παραλλαγή Δέλτα συνέβαλε σε ένα σοβαρό ξέσπασμα της Covid-19 στην Ινδία τον Απρίλιο και τον Μάιο κατακλύζοντας τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα και προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider