Το νέο σκάφος του Τζεφ Μπέζος κοστίζει $500 εκατ. - Ποιος «κροίσος» έχει το ακριβότερο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο σκάφος του Τζεφ Μπέζος κοστίζει $500 εκατ. - Ποιος «κροίσος» έχει το ακριβότερο
Το πολυτελές σκάφος με τα τρία κατάρτια εκτιμάται πως αξίζει περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια και θα «συνοδεύεται» από ένα ακόμα πολυτελές σκάφος, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την «αποκάλυψη» του Bloomberg πως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του νέου super γιοτ Project Y721, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στην Ολλανδία.

Το πολυτελές σκάφος με τα τρία κατάρτια εκτιμάται πως αξίζει περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια και θα «συνοδεύεται» από ένα ακόμα πολυτελές σκάφος, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, και θα λειτουργεί ως βάση προσγείωσης για ελικόπτερα.

Όμως σύμφωνα με το Forbes, παρά την αστρονομική του τιμή δεν είναι το πιο ακριβό σκάφος που «κυκλοφορεί» εκεί έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος «Azzam», δημιουργήθηκε για τον Σεΐχη Khalifa bin Zayed al-Nahyan της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, παραδόθηκε το 2013 και εκτιμάται πως κόστισε 600 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος «The Streets of Monaco» κατασκευάστηκε από την Yacht Island Design και πωλήθηκε έναντι 1 δισ. δολαρίων, όμως το ακριβότερο -μέχρι στιγμής- είναι το super γιοτ «Eclipse» του Ρώσου επιχειρηματία Ρόμαν Αμπράμοβιτς το οποίο κόστισε το αστρνομικό ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Forbes: Στους 2.775 εκτινάχθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι - Πλουσιότερος ο Τζεφ Μπέζος, εκτοξεύτηκε στο Νο 2 ο Έλον Μασκ

Η Μελίντα Γκέιτς είναι επίσημα δισεκατομμυριούχος - Έλαβε 2,4 δισ. δολάρια σε μετοχές

Πλουσιότεροι κατά 1 τρισ. δολάρια σε ένα χρόνο οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης

gazzetta
gazzetta reader insider insider