Διεθνή
11-05-2021 | 19:03

ΕΕ: Βήματα προόδου προς την υιοθέτηση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ: Βήματα προόδου προς την υιοθέτηση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόοδο που σημειώνεται σε τεχνικό και νομικό επίπεδο για την έγκριση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, υπογράμμισε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Οι διαπραγματεύσεις για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό προχωρούν με εποικοδομητικό πνεύμα. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια διοργανική συμφωνία σύντομα. Αυτό θα συνέβαλε σημαντικά στο να ξαναρχίσουν οι μετακινήσεις στην ΕΕ», δήλωσε η υφυπουργός ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, και προεδρεύουσα του Συμβουλίου, 'Ανα Πάολα Ζακάριας. Η ίδια σημείωσε ότι στις 3 Μαΐου το Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή πραγματοποίησαν τον πρώτο τριμερή διάλογο για το πιστοποιητικό, με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας τον Ιούνιο. Ο δεύτερος τριμερής διάλογος θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς, τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία ως το τέλος Μαΐου παράλληλα όλα τα κράτη-μέλη να ολοκληρώσουν το τεχνικό κομμάτι που θα τους επιτρέψει να συνδεθούν με την ευρωπαϊκή πύλη, όχι αργότερα από το τέλος Ιουνίου. «Αυτό είναι αναγκαίο για να επανέλθει κάποιου είδους κανονικότητα το καλοκαίρι», είπε ο Μ. Σέφκοβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.