Ν. Κεραμέως: Αναμένεται το «πράσινο φως» της Επιτροπής για τις Πρακτικές των φοιτητών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κεραμέως: Αναμένεται το «πράσινο φως» της Επιτροπής για τις Πρακτικές των φοιτητών
Για όλους τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά τα self test και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Τον «οδικό χάρτη» για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς ανέλυσε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επαναλαμβάνοντας ότι στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης, σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Τα self test θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές, ενώ θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία πριν από το άνοιγμα των σχολείων, συμπλήρωσε η υπουργός, τονίζοντας:

  • Σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά η σχολική χρονιά θα παραταθεί και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου
  • Τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν κανονικά στις 11 Ιουνίου
  • Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 και 15 Ιουνίου, στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ αντίστοιχα
  • Στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, ανά Πανεπιστημιακή Σχολή
  • Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σε ερώτηση αν η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει νωρίτερα, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις. Σε ό, τι αφορά τα Πανεπιστήμια, είπε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το εαρινό εξάμηνο θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση, ενώ για τις πρακτικές των φοιτητών σημείωσε ότι αναμένεται το «πράσινο φως» από την Eπιτροπή των ειδικών.

Για τα φροντιστήρια, η υπουργός είπε ότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σχετική εισήγηση στην επιτροπή των Ειδικών, η οποία όμως δεν έχει εισηγηθεί θετικά ακόμη, ενώ σχετικά με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, ανέφερε ότι πλέον επιτρέπονται και θα γίνονται δια ζώσης, ωστόσο στα ΙΕΚ τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.

Για τα voucher για αγορά tablet και laptop, η κ. Κεραμέως ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί.

Τέλος, ερωτηθείς για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, είπε ότι ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider