Δυστύχημα στην ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης - 2 εργάτες νεκροί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυστύχημα στην ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης - 2 εργάτες νεκροί
Δυστύχημα σημειώθηκε στην ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης, με δύο νεκρούς εργάτες εργολάβου.

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο έργο αποθείωσης της Μονάδας 5 του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, σήμερα το μεσημέρι, με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολάβο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ και οι δύο άτυχοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στον υπεργολάβο MUEHLHAN Cyprus Ltd του Αναδόχου. Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος εξετάζονται ήδη από τις αρμόδιες αρχές.

Η ΔΕΗ ζητεί την πλήρη διερεύνηση, ενώ τονίζει ότι θα παράσχει κάθε διευκόλυνση. «Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την απώλεια των δύο άτυχων εργαζομένων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων, οι δύο εργαζόμενοι έπεσαν στο κενό όταν έσπασε το καλάθι στο οποίο βρισκόντουσαν, ενώ καθάριζαν ένα πύργο ψύξης.

Τι αναφέρει η AVAX

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 περίπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη.

Οι θανόντες ήταν εργαζόμενοι εξειδικευμένης εταιρείας που έχει αναλάβει υπεργολαβικά το έργο συντήρησης και αποκατάστασης στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως. Ο Όμιλος ΑΒΑΞ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των θανόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider