Κ. Χατζηδάκης: Υψηλής προτεραιότητας το ζήτημα των ΚΕΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Χατζηδάκης: Υψηλής προτεραιότητας το ζήτημα των ΚΕΠΑ
«Πέρα από το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, θεωρώ υποχρέωσή μου να βάλω ψηλά στις προτεραιότητές μου το ζήτημα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Πέρα από το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, θεωρώ υποχρέωσή μου να βάλω ψηλά στις προτεραιότητές μου το ζήτημα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μετά την επίσκεψή του στο ΚΕΠΑ της οδού Πειραιώς στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την οποία πραγματοποίησε, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΦΚΑ, ο κ. Χατζηδάκης συνομίλησε με τους υπαλλήλους, με τους γιατρούς και με τους ασφαλισμένους που παίρνουν ή θέλουν να πάρουν σύνταξη αναπηρίας.

Όπως επισημαίνει, σίγουρα χρειάζονται πολλές βελτιώσεις, ωστόσο σημειώνει ότι ο κορονοϊός στο συγκεκριμένο ζήτημα οδήγησε σε ένα παράπλευρο όφελος.

«Μπήκε δηλαδή μια κάποια τάξη, με την έννοια ότι πλέον κλείνονται ραντεβού και δεν υπάρχει συνωστισμός. Είναι κάτι που μου το είπαν όλοι οι εξεταζόμενοι. Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι υπάρχουν μία σειρά από προβλήματα: δεν υπάρχει πάρκινγκ γι' αυτούς που πάνε να εξεταστούν. Δεν λειτουργούν τα air conditions! Η υλικοτεχνική υποδομή δεν είναι η καλύτερη ούτε για τους υπαλλήλους ούτε για τους γιατρούς. Ακόμα χειρότερα, το αρχείο δεν είναι ηλεκτρονικό. Και πολλοί ασθενείς περνάνε και ξαναπερνάνε από τις Υγειονομικές Επιτροπές χωρίς κανέναν λόγο. Απλά και μόνο, λόγω γραφειοκρατικής αντίληψης!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με την ανάρτησή του, ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι, πέρα από το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, θεωρεί υποχρέωσή του να θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του το ζήτημα των ΚΕΠΑ, «με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι που δεν χρειάζεται να περνούν κάθε τρεις και λίγο από την Επιτροπή να αποφεύγουν τέτοιες εξετάσεις».

«Όσοι αποδεικνύεται από την επιστήμη ότι πρέπει να περνούν σε πιο αραιά διαστήματα, να το κάνουμε πραγματικότητα. Και να βάλουμε μια τάξη στα αρχεία, με το μεγάλο πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση συνολικά του ΕΦΚΑ. Πρόγραμμα που πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, γιατί θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή τόσο των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ όσο και των ασφαλισμένων» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να ξεκινάει από την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων, πολύ περισσότερο, καθώς αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

«Θέλω να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχει γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ανοίγοντας τον βηματισμό μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε δημιουργήσει μια πιο ανθρώπινη εικόνα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Έχουμε σχέδιο, θα έχουμε και αντίστοιχα αποτελέσματα» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider