Ειδήσεις | Ελλάδα
10-04-2021 | 16:43

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης

Newsroom
Μοιράσου το
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών σήμερα το πρωί ο μεγαλοεφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη νοσηλεία μετά από καρδιακή προσβολή, η οποία του συνέβη το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Ο όμιλος Αγγελικούση (Angelicoussis Shipping Group Limited) με τις 3 θυγατρικές του εταιρείες, τη Maran Dry Management Inc., τη Maran Tankers και τη Maran Gas, αντιπροσωπεύει το 21,5% του ελληνικού νηολογίου και το 40% με βάση τη χωρητικότητα του στόλου. Επίσης, είναι ένας από τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς ομίλους στον κόσμο και ο Ιωάννης Αγγελικούσης ως το τέλος της ζωής του ένας άνθρωπος που διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλα.

Η Lloyd’s list για το 2020 τον κατέταξε στην 7η θέση από τις 100 προσωπικότητες που επηρέασαν την παγκόσμια ναυτιλία για πέρσι. Στη συγκεκριμένη λίστα ήταν για πολλά χρόνια διαρκώς στις σημαντικές θέσεις.

Τα ηνία του ομίλου είχε εδώ και καιρό αναλάβει η κόρη του Μαρία, η οποία δημιούργησε και το δικό της διοικητικό κύκλο και έχει τις δικές της διακρίσεις στη ναυτιλία. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.