Διεθνή
06-04-2021 | 18:35

Ιταλία: Βασικής σημασίας το πράσινο πιστοποιητικό για τον τουρισμό

Newsroom
Μοιράσου το
Ιταλία: Βασικής σημασίας το πράσινο πιστοποιητικό για τον τουρισμό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Το πράσινο ψηφιακό πάσο είναι βασικής σημασίας για να μπορέσει να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας στην Ευρώπη, πριν επιτευχθεί η ανοσία αγέλης», απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού, Μάσιμο Γκαραβάλια.

Ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή, την οποία πρώτη ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζεται πρώτα απ΄ όλα στη λογική και βοηθά το σύνολο του τουριστικού τομέα.

Παράλληλα, ο Γκαραβάλια, ο οποίος είχε πρόσφατα την ευκαιρία να ανταλλάξει τηλεφωνικά απόψεις με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ευχήθηκε να μπορέσει να ξανανοίξει, η Ιταλία, τις πύλες της στους τουρίστες, στις 2 Ιουνίου, γιορτή της Ιταλικής Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία τουριστών στη χώρα του το 2021, ο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το 2019, «αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν να κυκλοφορούν με γαλήνη και ηρεμία στη ζώνη του Σένγκεν». «Το να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός είναι βασικής σημασίας», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την είδηση ότι πολλά ελληνικά νησιά, για το καλοκαίρι θα είναι «covid free», η οποία προβλήθηκε ιδιαίτερα στην Ιταλία, ο Μάσιμο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι και μεγάλα νησιά της Ιταλίας, όπως η Σαρδηνία θέλουν να πετύχουν τον στόχο αυτό, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να γίνει άμεσα πραγματικότητα για μικρότερες νησιωτικές κοινότητες, και στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.