Μπάιντεν: 19 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από το σχέδιο ενίσχυσης των υποδομών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: 19 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από το σχέδιο ενίσχυσης των υποδομών
Το πλάνο του Μπάιντεν προβλέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις οποίες θα οφεληθεί η εργατική τάξη.

Η πρόταση για την ενίσχυση των υποδομών στις ΗΠΑ, αξίας 2,3 τρισ. δολαρίων, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, από τις οποίες θα δημιουργηθούν 19 εκατ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, το πλάνο του Μπάιντεν προβλέπει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από τις οποίες θα οφεληθεί η εργατική τάξη, οι εργάτες στις οικοδομές, οι εργάτες που τοποθετούν σωλήνες και οι οδηγοί φορτηγών, μεταξύ άλλων, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις δουλειές, δεν θα απαιτούν πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Georgetown.

Το «American Jobs Plan» το οποίο σύμφωνα με τον Μπάιντεν είναι «η μεγαλύτερη επένδυση για την αμερικανική εργασία από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», περιλαμβάνει έργα για δρόμους, γέφυρες, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και την εγκατάσταση περισσότερων από 500.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Marketwatch, αν το πλάνο υπερψηφιστεί, το σχέδιο για τις υποδομές θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση ζήτησης για αρχιτέκτονες πόλης και ηλεκτρολόγους.

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, Μπράιαν Ντίζ, δήλωσε την Κυριακή ότι ο στόχος της πρότασης της διοίκησης Μπάιντεν για τις υποδομές είναι, οι επενδύσεις να προωθήσουν την ανάπτυξη θέσεων εργασίας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

«Αυτό που λέει το σχέδιό μας είναι, ας συνεχίσουμε την οικονομία, ας στοχεύσουμε σε δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα για την οικονομία», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στο Fox News Sunday.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider