ΕΕ: Ζητά από την Ινδία 10 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca για να καλύψει τις ελλείψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ζητά από την Ινδία 10 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Astrazeneca για να καλύψει τις ελλείψεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από την Ινδία να της επιτρέψει να αγοράσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Astrazeneca από το ινδικό ινστιτούτο Serum, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, στην τελευταία ένδειξη των ολοένα και αυξανόμενων πιέσεων στο Δελχί για να εξαγάγει μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του σε άλλες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από την Ινδία να της επιτρέψει να αγοράσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Astrazeneca από το ινδικό ινστιτούτο Serum, δήλωσε αξιωματούχος της ινδικής κυβέρνησης στο Reuters, στην τελευταία ένδειξη των ολοένα και αυξανόμενων πιέσεων στο Δελχί για να εξάγει μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του σε άλλες χώρες.

Η ΕΕ θέλει τις δόσεις από το Serum, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο, για να καλύψει το έλλειμμα προσφοράς από τις ευρωπαϊκές μονάδες της Astrazeneca και να επιταχύνει τη διανομή των εμβολίων.

Το αίτημα της ΕΕ είναι, ωστόσο, απίθανο να απαντηθεί γρήγορα, καθώς η Ινδία αγωνίζεται να επιταχύνει τη δική της διανομή εμβολίων, σημείωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Βρετανία πιέζει, επίσης, την Ινδία να εξαγάγει το δεύτερο μισό των 10 εκατομμυρίων δόσεων που είχε παραγγείλει από το Serum, ανέφερε η πηγή.

Σημειώνεται ότι το Serum είχε προγραμματιστεί αρχικά να παράγει το εμβόλιο της Astrazeneca μόνο για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Ο πρέσβης της ΕΕ έγραψε μια επιστολή, λέγοντας, σας παρακαλώ δώστε μας έγκριση (για τις εξαγωγές)», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η επιστολή εστάλη πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider