ΗΠΑ: Με νόμο η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Με νόμο η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Νέα Υόρκη
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί η αμερικανική πολιτεία, από την εν λόγω αγορά μπορούν να δημιουργηθούν 30.000 με 60.000 θέσεις εργασίας.

Την προώθηση νομοθεσίας για τη χρήση κάνναβης από ενήλικους προωθεί η Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα συστήνει το γραφείο Διαχείρισης Κάνναβης για τη χρήση ενηλίκων και για τη χρήση με ιατρικούς λόγους όπως και τη χρήση κανναβινοειδών προϊόντων.

Σύμφωνα με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, το νομοσχέδιο θα φέρει φορολογικά έσοδα 350 εκατ. δολαρίων το χρόνο και θα ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας για τους παραγωγούς, τους διανομείς, τους πωλητές και άλλων παραγόντων στην αγορά κάνναβης.

Όπως αναφέρει η πολιτεία, από την εν λόγω αγορά μπορούν να δημιουργηθούν 30.000 με 60.000 θέσεις εργασίας.

Σε σχετική δήλωση του, ο κυβερνήτης της πολιτείας αναφέρει πως «για γενιές πολλοί Νεοϋορκέζοι είχαν υποστεί άδικες ποινές για τη χρήση και την πώληση κάνναβης... Μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας και δουλειάς, αυτή η εποχή τελειώνει για την πολιτεία της Νέας Υόρκης» ανέφερε ο κ. Κουόμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider