Ελλάδα
24-03-2021 | 18:15

ΓΣΕΒΕΕ: Αναβολή των κινητοποιήσεων της 31 Μαρτίου λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΣΕΒΕΕ: Αναβολή των κινητοποιήσεων της 31 Μαρτίου λόγω της έξαρσης του κορονοϊού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η όξυνση της υγειονομικής κρίσης, όπως αποτυπώνεται στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία και τον κορεσμό όλων των νοσοκομείων αναφοράς και μη του λεκανοπεδίου της Αττικής, αναγκάζουν τη ΓΣΕΒΕΕ να αναπροσαρμόσει χρονικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της.

Αυτό αναφέρει η συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και προσθέτει τα εξής: «Η σημασία και η προτεραιότητα αυτών των κινητοποιήσεων, παραμένουν αδιαπραγμάτευτες στη βάση της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας των οικονομικών μέτρων που έχει εξαγγείλει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Επίσης, στη βάση της όξυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες, μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι σε όλη τη χώρα.

Σταθμίζοντας ωστόσο τους κινδύνους που απορρέουν από την υγειονομική κρίση είμαστε αναγκασμένοι να μεταθέσουμε για το άμεσο μέλλον την ημέρα των κινητοποιήσεων, όπως είχαμε ορίσει την 31η Μαρτίου, διεκδικώντας ανυποχώρητα τα ακόλουθα αιτήματα:

• Επαρκή ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

• Διαγραφή των οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικού χρόνου), που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών.

• Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού ή/και του μισθολογικού κόστους για τη διακράτηση των θέσεων εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.