Μικρή χαλάρωση για την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Ολλανδία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή χαλάρωση για την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Ολλανδία 
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα ανακοινώσει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών πρόκειται να μετατεθεί κατά 1 ώρα από τις 31 Μαρτίου.

Στο «άνοιγμα» της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας κατά μια ώρα θα προχωρήσει η Ολλανδία από το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τα δίκτυα NOS και RTL την Τρίτη.

Ειδικότερα, από τις 31 Μαρτίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 το βράδυ που είναι το απαγορευτικό σήμερα και λήγει στις 4.30 το πρωί, όπως σήμερα.

Τα παραπάνω πρόκειται να ανακοινώσει ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα μέσα στην Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Ιανουαρίου, έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις την κοινή γνώμη της χώρας, ενώ εξαιτίας αυτού υπήρξαν μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια μεταξύ πολιτών που ζητούσαν την άρση της απαγόρευσης και της αστυνομίας.

Η απόφαση του Ρούτε για μικρή χαλάρωση του μέτρου έρχεται καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ολλανδία, που είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί ισχυρότερα από την πανδημία του Covid-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider