ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η τελευταία ένσταση του Τραμπ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η τελευταία ένσταση του Τραμπ για το εκλογικό αποτέλεσμα
«Άκυρο» στο αίτημα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ουισκόνσιν, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τη Δευτέρα τις τελευταίες 3 ενστάσεις που είχε καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλτ Τραμπ, για ακυρότητα του αποτελέσματος των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου του 2020. θέτοντας τέλος στις νομικές επιδιώξεις του Τραμπ για αμφισβήτηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Η αίτηση που απερίφθη αφορά το αίτημα του Τραμπ για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων στο Ουισκόνσιν, πολιτεία που κέρδισε ο Μπάιντεν από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του με διαφορά 20.000 ψήφων.

Αυτή ήταν η τελευταία από τις τρεις προσφυγές που υπέβαλε ο Τραμπ προς το τέλος της προεδρίας του και την οποία αρνήθηκε να εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δύο άλλες –η μία αφορούσε και πάλι το Ουισκόνσιν και η δεύτερη την Πενσιλβάνια– απορρίφθηκαν στις 22 Φεβρουαρίου. Και στις τρεις περιπτώσεις, κατώτερα δικαστήρια είχαν εκδώσει αποφάσεις κατά του Τραμπ.

Κατέστη έτσι σαφές ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, τρία μέλη του οποίου έχουν διοριστεί από τον τέως πρόεδρο, δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει σε αυτές τις υποθέσεις και σε όσες άλλες υπέβαλαν οι σύμμαχοί του, δεδομένου ότι δεν το έκανε ούτε πριν την 6η Ιανουαρίου, όταν το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider