Επίσημα οι αμερικανικές κυρώσεις σε 7 Ρώσους για την υπόθεση Ναβάλνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημα οι αμερικανικές κυρώσεις σε 7 Ρώσους για την υπόθεση Ναβάλνι
Οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ έρχονται λίγη ώρα μετά από την επιβολή μέτρων κατά Ρώσων αξιωματούχων από την ΕΕ.

Τη λίστα των Ρώσων αξιωματούχων που επιβάλλουν κυρώσεις για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ των 7 αξιωματούχων στους οποίους απαγορεύεταο η είσοδος τους στις ΗΠΑ και «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στις ΗΠΑ βρίσκονται ο Αντρέι Γιάριν, επικεφαλής του Κρεμλίνου για τις εσωτερικές υποθέσεις, ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB), όπως και οι αναπληρωτές υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αλεξέι Κριβορούτσκο και Πάβελ Ποπόφ.

Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε επίσης κυρώσεις στο 33ο Κεντρικό επιστημονικό ερευνητικό Ινστιτούτο και το 27ο Επιστημονικό Κέντρο του υπουργείου Αμύνης καθώς και στο Κρατικό επιστημονικό-ερευνητικό ινστιτούτο οργανικής χημείας και τεχνολογίας.

Στο σχετικό έγγραφο των κυρώσεων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται και η Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας (GRU) (σ.σ. πλέον έχει μετονομασθεί σε Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας), τις οποίες η Ουάσιγκτον είχε συμπεριλάβει παλιότερα στον μαύρο κατάλογο, αλλά για άλλους λόγους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε οριστικοποιήσει τη λίστα με τις κυρώσεις σε 4 Ρώσους αξιωματούχους για την υπόθεση του Ναβάλνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider