Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συμφώνησαν να προετοιμάσουν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συμφώνησαν να προετοιμάσουν κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους ως απάντηση στη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, έκαναν γνωστό δύο διπλωμάτες της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 27 δεν συζητήθηκαν ονόματα, όμως οι διπλωμάτες δήλωσαν πως στόχοι των κυρώσεων θα είναι ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο διευθυντής των ρωσικών φυλακών, ο διευθυντής της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Νωρίτερα, ακόμα ένα μήνυμα για επιβολή κυρώσεων έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Είμαι υπέρ της εντολής για επιπλέον κυρώσεις, σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων», σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, τονίζοντας πως ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης όχι μόνο έχει καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, αλλά και αναγκάζεται να περάσει την εν λόγω ποινή σε σωφρονιστικό στρατόπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider