Γαλλία: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων - Να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων - Να προετοιμαστούν τα νοσοκομεία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας έχει ζητήσει από τις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία να τεθούν σε κατάσταση «οργάνωσης κρίσης» από τις 18 Φεβρουαρίου, ώστε να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, λόγω των πιο μολυσματικών παραλλαγών του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Journal Du Dimanche, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τα νοσοκομεία αυτό το αίτημα ότι θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών, να αναβάλουν τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και να κινητοποιήσουν όλες τις ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις που διαθέτουν.

Στο υπόμνημα, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, η υγειονομική υπηρεσία DGS αναφέρει ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως της πίεσης που δέχονται τώρα τα νοσοκομεία.

Το Σάββατο η Γαλλία ανακοίνωσε άλλα 21.231 κρούσματα, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τα 20.701 της Παρασκευής. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν μολυνθεί 3.448.617 άνθρωποι, ο έκτος υψηλότερος αριθμός στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός για Όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης

Επιστροφή ενοικίου: Για ποιους έρχεται διπλή πληρωμή και «δώρο» έως 4 ενοίκια

Μετρό Αθήνας - Γραμμή 4: «Ψήνεται» λύση για τον «παγωμένο» σταθμό σε Ευαγγελισμό - Πάρκο Ριζάρη;

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider