Ρωσία: Εγκρίθηκε το Sputnik V για μαζικό εμβολιασμό ατόμων άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Εγκρίθηκε το Sputnik V για μαζικό εμβολιασμό ατόμων άνω των 60 ετών

Τη γενικευμένη χρήση του εμβολίου Sputnik V για μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ατόμων άνω των 60 ετών, ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όπως δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

"Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες για ιατρική χρήση. Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω. Ως εκ τούτου, οι πολίτες άνω των 60 ετών μπορούν πλέον επίσης να εμβολιαστούν κατά του ιού", είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι ο μαζικός εμβολιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ο Murashko τόνισε ότι η αξιολόγηση των ειδικών απέδειξε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου για τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στις 10 Δεκεμβρίου. Στις 14 Δεκεμβρίου, ο Murashko είπε ότι το εμβόλιο είχε παραδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας εκστρατείας εμβολιασμού.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider