Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στις περιοχές που είναι «στο κόκκινο» προειδοποιώντας ότι «έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα».

Πλην της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, όπου ήδη είναι σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού «ιδιαίτερη προσοχή θέλουν Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαΐα, Θάσος και Λάρισα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης Ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία. «Οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά. Προβλεπόμενα με την έννοια ότι είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε» διευκρίνισε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Γενάρη είπε πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».

Ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.