Aυστηρότερο lockdown επιβάλλει η Βαυαρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aυστηρότερο lockdown επιβάλλει η Βαυαρία

Το κρατίδιο της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει αυστηρότερο λοκντάουν από την προσεχή Τετάρτη έως τις 5 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες στη Βαυαρία θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μονάχα αν έχουν καλό λόγο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρκους Σέντερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας πως θα υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για τα Χριστούγεννα, όχι όμως για τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

«Η κατάσταση είναι δυστυχώς σοβαρή. (Τα μέτρα) απλά δεν επαρκούν. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», επισήμανε ο Σέντερ.

Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά, στον γιατρό ή για μια βόλτα, ενώ βραδινές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας σχεδιάζονται για τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων. Τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, όμως τα παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών θα πρέπει να παρακολουθούν εναλλακτικά τα μαθήματά τους στις τάξεις.

Ο Σέντερ θα επιδιώξει την έγκριση των νέων μέτρων από το περιφερειακό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Την ώρα που η Γερμανία κατάφερε να θέσει την επιδημία υπό έλεγχο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα φονικότερο δεύτερο κύμα και επέβαλε μέτρα στις αρχές του Νοεμβρίου, κλείνοντας εστιατόρια και μπαρ και περιορίζοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 17.767 στα 1.171.323, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 255 στους 18.772, μεταξύ αυτών 4.289 θάνατοι στη Βαυαρία.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας ειδικός στον τομέα της υγείας του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, ζήτησε τα νέα μέτρα στη Βαυαρία να επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider